Freddy jeans


Sex anledningar till varför WR.UP®-byxorna är så unika

Mångsidiga - För det första är freddy-byxorna väldigt mångsidiga. Ett par byxor passar till alla olika tillfällen. Dem är supersnygga att klä upp med en snygg topp till en fest eller med mysiga tröja till vardags.

Glider inte ner - Det elastiska silikonbandet gör att byxorna stannar på plats och sitter åt bekvämt i midjan. Tack vare detta slipper du tänka på att dra upp byxorna hela tiden och du blir mer självsäker med en god passform. 

Otroligt bekväma - Freddy-byxorna är dessutom otroligt bekväma att bära! WR.UP® teknologin är resultatet av omfattande forskning. Teknologin består av en kombination av materialer, sömmar och speciella silikonmembraner som hjälper till att forma din rumpa och midja och framhäver dina former på bästa sätt. Tack vare detta så är byxorna otroligt stretchiga och sköna vilket gör att du kan röra dig fritt utan begränsningar! 

Framhäver och formar på alla rätta ställen - Tack vare de speciellt designade sömmarna som nämns ovan, så kan dem tillsammans med silikonmembranet under rumpan stödja och framhäva din naturliga figur!

Den perfekta reskompisen - Du behöver inte längre kompromissa mellan stil och komfort. Freddy-byxorna har allt! Tack vare att byxorna är ultralätta och kompakta så kan de enkelt packas ner i resväskan och följa med dig oavsett vart du i världen far. 

Passar de flesta kroppsformer - Freddy-byxorna kommer i många olika midjehöjder, längder och stilar & du kan därför enkelt hitta den perfekta Freddy-byxan just för dig och din kropp! Här nedan kommer vi gå igenom exakt vilka par byxor som passar bäst med vilken figur.

Följ vår guide nedan så kommer ditt nästa byxköp bli till en succé!


Hitta rätt storlek

WR.UP®-byxor är designade för att kombinerar stil med komfort! De är designade för att ha en bekväm passform och att se snygga och trendiga ut.

WR.UP® teknologin är resultatet av en omfattande forskning. Teknologin består av en kombination av materialer, sömmar och speciella silikonmembraner som hjälper till att forma din rumpa och midja och framhäver dina former på bästa sätt. Det medför till att materialet är väldigt elastiskt och stretchigt, vilket gör att byxorna är väldigt bekväma och sköna att bära, men också lite känsligare. Om produkten är för liten, är risken då att tyget töjs för mycket och produkten kan gå sönder. Därför är det viktigt att välja rätt storlek. Vi rekommenderar att du tar på dig byxorna på samma sätt som du tar på dig strumpbyxor för att förhindra att silikonmembranerna i byxan går sönder.

Mät stussen där den är som bredast och gör det stående rak i ryggen. 7/8-modeller (ankellängd) är ungefär 10 cm kortare än hellängd.

Size guide Youtube-video från FREDDY®


Denna storleksguide gäller för Freddy® WR.UP Emana. Ligger du mellan två storlekar rekommenderar vi att du väljer en storlek mindre för att få den perfekta passformen. Vi rekommenderar att du tar på dig byxorna på samma sätt som du tar på dig strumpbyxor för att förhindra att silikonmembranerna i byxan går sönder.

Vill du se den specifika storleksguiden för de Freddy®-byxor du vill ha, kan du gå på byxorna och till höger (ovanför "lägg till i kundvagn") finns det en knapp som heter "Storleksguide". Där kan du hitta rätt guide för rätt par byxor.

Om du har några frågor är du välkommen att skriva till vår kundtjänst som står redo att hjälpa dig med ditt val. Skriv till info@shapeit.se ♥

 

  XXS XS S M L XL
EU STORLEK 30/32 32/34 34/36 36/38 38/40 40/42
UK STORLEK 4 6 8 10 12 14
JEANS 24/25 25/26 27/28 29/30 31/32 33/34
BENLÄNGD 73 CM 73 CM 73.5 cm 74 CM 76 CM 76.5 cm

 

 


Hitta de bästa byxorna

- Just för dig

Det finns fem olika typer av kvinnliga kroppsformer: Rectangle, inverted triangle, hourglass, pear och apple. Notera att dessa fem kroppsformer beskriver din figur och har inget att göra med din vikt, med andra ord så kan du gå upp och ner i vikt och fortfarande ha samma kroppsform.

Vi kommer nu att utgå ifrån dessa kroppsformer och vägleda dig till de perfekta par Freddy-byxorna, just för dig!


Rectangle shape

Om du är osäker på om din kroppsform är rektangelformad eller inte, kan du lätt lista ut det med hjälp av detta knep: Undersök om dina axel-byst-och höftmått är ungefär lika breda, inom ca 5% av varandra. Rektangelformade tjejer tenderar att ha en atletisk ram, vilket gör att de passar bra i både sterotypiskt manliga kläder såväl som ett stort utbud av stereotypiskt feminina kläder. Midjan tendare att vara ca 25% mindre än dina axel-och bystmått, dvs. midjan tenderare att vara omkring 2,5cm - 20cm mindre än bysten.

Fortfarande osäker? Här kommer några flera drag som kännetecknar denna kroppsform:

 • Höft, midja och axlar är ungefär lika breda
 • Relativt raka armar
 • Relativt smal rumpa
 • Atletisk kroppsbyggnad och liten byst

Stämmer detta in på dig? Ja, då är din kroppsform rektangelformad och dessa Freddyjeans nedan passar i sådana fall allra bäst för din kroppstyp!

Mid-rise byxor. Kombineras supersnyggt med en buttom-down skjorta med ett par sneakers för mer avslappnad look eller med en stilren blus med ett par klackskor för festligare tillfällen.

Kändisar rektangelformade: Cameron Diaz, Anna Hathaway, Queen Latifah


Inverted tringle shape

Om du är osäker på om din kroppsform är triangelformad eller inte, kan du lätt lista ut det med hjälp av detta knep: Undersök om dina axlar är bredare än dina höfter. Triangelformade tjejer tenderar att ha deras axlar som deras bredaste del av kroppen. Tumregeln är att axlarna är minst 5% bredare än höftmåtten.

Fortfarande osäker? Här kommer några flera drag som kännetecknar denna kroppsform:

 • Din byst kan vara vilken storlek som helst
 • Höfterna tenderar se små ut jämfört med dina axlar
 • Tenderar att ha en smal eller liten rumpa
 • Atletisk silhuett
 • Axlar och rygg relativt breda
 • Väldigt lite midjedefinition
 • Vackra ben som ofta är vältonade

Stämmer detta in på dig? Ja, då är din kroppsform triangelformad och dessa Freddyjeans nedan passar i sådana fall allra bäst för din kroppstyp!

High waist byxor med flare. Går att snyggt kombinera med en blazer och snygg topp inunder med ett par klackskor för finare tillfällen, eller en slim t-shirt med ett par sneakers för en mer avslappnad look. Detaljer som fickor och skärp uppmuntras och var inte rädd för att prova även färgglada, tryckta eller ljusa denim byxor! Mörka färger tenderar att bli långsträckta och få höfterna att se ännu smalare ut, och i detta fall vill vi undvika detta eftersom dina höfter redan är smala.

OBS: Undvik skinny-och slim jeans eftersom att de bara smalnar av dina höfter. Fokusera istället på att jeanssilhuetter som har volym/rum i höfterna eller har bredare ben.

Kändisar triangelformade: Miley Cyrus, Demi Moore, Renée Zellwager, Naomi Campbell


Hourglass shape

Om du är osäker på om din kroppsform är timglasformad eller inte, kan du lätt lista ut det med hjälp av detta knep: Undersök om dina höfter och axlar är ungefär lika breda. Hourglassformade tjejer tenderar att ha en signifikant smallare midja. Tumregeln är att dina höfter och axlar är inom 5% av varandra medan din midja är 25% mindre än dina axel-höft-och bystmått.

Fortfarande osäker? Här kommer några flera drag som kännetecknar denna kroppsform:

 • Runda axlar
 • Kurvor
 • Tenderar att ha fylligare rumpa
 • Dina lår är fylliga men din höft är bredare
 • Smal, väldefinerad midja
 • Kvinnor med timglasfigur tenderar att ha en kropp som ser fylligare ut än sina jämnåriga
 • Höfterna och bysten är betydligt bredare än axlarna och midjan

Stämmer detta in på dig? Ja, då är din kroppsform timglasformad och dessa Freddyjeans nedan passar i sådana fall allra bäst för din kroppstyp!

High rise, slim fit byxor. Passar även snyggt med flared, wide-leg och bootcut byxor. Mid-rise fungerar också bra. Kan snyggt kombineras med en topp och ett par sneakers för en avslappnad look eller byt till ett par klackskor för en mer festlig look.

OBS: Undvik low-rise byxor och mom-jeans.

Kändisar timglasformade: Kim Kardashian, Eva Longoria, Marilyn Monroe, Salma Hayek


Pear shape

Om du är osäker på om din kroppsform är päronformad eller inte, kan du lätt lista ut det med hjälp av detta knep: Undersök om dina höfter är bredare än dina axlar. Päronformade tjejer tenderar att ha höfter och lår som är bredare än axlarna, midjan och bysten, vilket gör dem till de bredaste området på din kropp. Tumregeln säger att höftmåttet ska vara mer än cirka 5% större än din axel-eller bystmått.

Fortfarande osäker? Här kommer några flera drag som kännetecknar denna kroppsform:

 • Den bredaste delen av kroppen är höfter och lår
 • Tenderar att ha fylligare rumpa och lår (gäller ej för alla)
 • Smalare midja, byst och axlar jämfört med dina höfter
 • Midjan kan vara väldefinerad eftersom höfterna är framträdande

Stämmer detta in på dig? Ja, då är din kroppsform päronformad och dessa Freddyjeans nedan passar i sådana fall allra bäst för din kroppstyp!

High-eller Mid-rise byxor. Kan snyggt kombineras med en crop top och ett par sneakers för en mer avslappnad look eller en snygg lång kavaj med topp under och ett par klackskor för festligare tillfällen. Är även väldigt snyggt med en puffärmad tröja till.

OBS: Undvik low-rise och skinny/slim fit byxor. Däremot passar en curvy skinny fit eftersom dem fungerar bättre för dina höfter.

Kändisar päronformade: Shakira, Beyoncé, Jennifer Lopez


Apple shape

Om du är osäker på om din kroppsform är äppleformad eller inte, kan du lätt lista ut det med hjälp av detta knep: Undersök om dina axlar och höfter är ungefär lika breda. Äppelformade tjejer tenderar att ha väldigt liten skillnad i måtten på bröst, midja och höfter (dock tenderar höften vara lite mindre i måttet än bröstet).

Fortfarande osäker? Här kommer några flera drag som kännetecknar denna kroppsform:

 • Höft och axlar är ungefär lika breda, och midjemåttet är lika bred eller lite bredare
 • Tenderar att ha smala armar och ben
 • Odefinerad midja
 • Din byst är bredare än din höft
 • Låren och höfterna tendare att vara den minst breda delen av kroppen

Stämmer detta in på dig? Ja, då är din kroppsform äppelformad och dessa Freddyjeans nedan passar i sådana fall allra bäst för din kroppstyp!

Mid-rise skinny byxor (beror lite på din individuella form - snyggast i mörka färger). Snyggt med ett par bootcut/flare/wide-leg byxor kombinerat med en wrap-around tröja och ett par klackskor för finare tillfällen, eller bara kombinerat med ett par sneakers för en avslappnad look.

Kändisar äppelformade: Tyra Banks, Angelina Jolie, Jennifer Hudson


Notera: Varje kropp är unik och vacker precis som den är. Ta dessa riktlinjer som utgångspunkt, det är inget du behöver följa om du känner dig trygg och bra i annat som inte är skrivet som en rekommendation här.


Sex anledningar till varför WR.UP®-byxorna är så unika

Mångsidiga - För det första är freddy-byxorna väldigt mångsidiga. Ett par byxor passar till alla olika tillfällen. Dem är supersnygga att klä upp med en snygg topp till en fest eller med mysiga tröja till vardags.

Glider inte ner - Det elastiska silikonbandet gör att byxorna stannar på plats och sitter åt bekvämt i midjan. Tack vare detta slipper du tänka på att dra upp byxorna hela tiden och du blir mer självsäker med en god passform. 

Otroligt bekväma - Freddy-byxorna är dessutom otroligt bekväma att bära! WR.UP® teknologin är resultatet av omfattande forskning. Teknologin består av en kombination av materialer, sömmar och speciella silikonmembraner som hjälper till att forma din rumpa och midja och framhäver dina former på bästa sätt. Tack vare detta så är byxorna otroligt stretchiga och sköna vilket gör att du kan röra dig fritt utan begränsningar! 

Framhäver och formar på alla rätta ställen - Tack vare de speciellt designade sömmarna som nämns ovan, så kan dem tillsammans med silikonmembranet under rumpan stödja och framhäva din naturliga figur!

Den perfekta reskompisen - Du behöver inte längre kompromissa mellan stil och komfort. Freddy-byxorna har allt! Tack vare att byxorna är ultralätta och kompakta så kan de enkelt packas ner i resväskan och följa med dig oavsett vart du i världen far. 

Passar de flesta kroppsformer - Freddy-byxorna kommer i många olika midjehöjder, längder och stilar & du kan därför enkelt hitta den perfekta Freddy-byxan just för dig och din kropp! Här nedan kommer vi gå igenom exakt vilka par byxor som passar bäst med vilken figur.

Följ vår guide nedan så kommer ditt nästa byxköp bli till en succé!


Hitta rätt storlek

WR.UP®-byxor är designade för att kombinerar stil med komfort! De är designade för att ha en bekväm passform och att se snygga och trendiga ut.

WR.UP® teknologin är resultatet av en omfattande forskning. Teknologin består av en kombination av materialer, sömmar och speciella silikonmembraner som hjälper till att forma din rumpa och midja och framhäver dina former på bästa sätt. Det medför till att materialet är väldigt elastiskt och stretchigt, vilket gör att byxorna är väldigt bekväma och sköna att bära, men också lite känsligare. Om produkten är för liten, är risken då att tyget töjs för mycket och produkten kan gå sönder. Därför är det viktigt att välja rätt storlek. Vi rekommenderar att du tar på dig byxorna på samma sätt som du tar på dig strumpbyxor för att förhindra att silikonmembranerna i byxan går sönder.

Mät stussen där den är som bredast och gör det stående rak i ryggen. 7/8-modeller (ankellängd) är ungefär 10 cm kortare än hellängd.


Size guide Youtube-video från FREDDY®


Storleksguiden

Denna storleksguide gäller för Freddy® WR.UP Emana. Ligger du mellan två storlekar rekommenderar vi att du väljer en storlek mindre för att få den perfekta passformen. Vi rekommenderar att du tar på dig byxorna på samma sätt som du tar på dig strumpbyxor för att förhindra att silikonmembranerna i byxan går sönder.

Vill du se den specifika storleksguiden för de Freddy®-byxor du vill ha, kan du gå på byxorna och till höger (ovanför "lägg till i kundvagn") finns det en knapp som heter "Storleksguide". Där kan du hitta rätt guide för rätt par byxor.

Om du har några frågor är du välkommen att skriva till vår kundtjänst som står redo att hjälpa dig med ditt val. Skriv till info@shapeit.se ♥

  XXS XS S M L XL
EU STORLEK 30/32 32/34 34/36 36/38 38/40 40/42
UK STORLEK 4 6 8 10 12 14
JEANS 24/25 25/26 27/28 29/30 31/32 33/34
BENLÄNGD 73 CM 73 CM 73.5 CM 74 CM 76 CM 76.5 CM

Hitta de bästa byxorna

- Just för dig

Det finns fem olika typer av kvinnliga kroppsformer: Rectangle, inverted triangle, hourglass, pear och apple. Notera att dessa fem kroppsformer beskriver din figur och har inget att göra med din vikt, med andra ord så kan du gå upp och ner i vikt och fortfarande ha samma kroppsform.

Vi kommer nu att utgå ifrån dessa kroppsformer och vägleda dig till de perfekta par Freddy-byxorna, just för dig!


Rectangle shape

Om du är osäker på om din kroppsform är rektangelformad eller inte, kan du lätt lista ut det med hjälp av detta knep: Undersök om dina axel-byst-och höftmått är ungefär lika breda, inom ca 5% av varandra. Rektangelformade tjejer tenderar att ha en atletisk ram, vilket gör att de passar bra i både sterotypiskt manliga kläder såväl som ett stort utbud av stereotypiskt feminina kläder. Midjan tendare att vara ca 25% mindre än dina axel-och bystmått, dvs. midjan tenderare att vara omkring 2,5cm - 20cm mindre än bysten.

Fortfarande osäker? Här kommer några flera drag som kännetecknar denna kroppsform:

 • Höft, midja och axlar är ungefär lika breda
 • Relativt raka armar
 • Relativt smal rumpa
 • Atletisk kroppsbyggnad och liten byst

Stämmer detta in på dig? Ja, då är din kroppsform rektangelformad och dessa Freddyjeans nedan passar i sådana fall allra bäst för din kroppstyp!

Mid-rise byxor. Kombineras supersnyggt med en buttom-down skjorta med ett par sneakers för mer avslappnad look eller med en stilren blus med ett par klackskor för festligare tillfällen.

Kändisar rektangelformade: Cameron Diaz, Anna Hathaway, Queen Latifah

Rectangle shape

Om du är osäker på om din kroppsform är rektangelformad eller inte, kan du lätt lista ut det med hjälp av detta knep: Undersök om dina axel-byst-och höftmått är ungefär lika breda, inom ca 5% av varandra. Rektangelformade tjejer tenderar att ha en atletisk ram, vilket gör att de passar bra i både sterotypiskt manliga kläder såväl som ett stort utbud av stereotypiskt feminina kläder. Midjan tendare att vara ca 25% mindre än dina axel-och bystmått, dvs. midjan tenderare att vara omkring 2,5cm - 20cm mindre än bysten.

Fortfarande osäker? Här kommer några flera drag som kännetecknar denna kroppsform:

 • Höft, midja och axlar är ungefär lika breda
 • Relativt raka armar
 • Relativt smal rumpa
 • Atletisk kroppsbyggnad och liten byst

Stämmer detta in på dig? Ja, då är din kroppsform rektangelformad och dessa Freddyjeans nedan passar i sådana fall allra bäst för din kroppstyp!

Mid-rise byxor. Kombineras supersnyggt med en buttom-down skjorta med ett par sneakers för mer avslappnad look eller med en stilren blus med ett par klackskor för festligare tillfällen.

Kändisar rektangelformade: Cameron Diaz, Anna Hathaway, Queen Latifah

Hourglass shape

Om du är osäker på om din kroppsform är timglasformad eller inte, kan du lätt lista ut det med hjälp av detta knep: Undersök om dina höfter och axlar är ungefär lika breda. Hourglassformade tjejer tenderar att ha en signifikant smallare midja. Tumregeln är att dina höfter och axlar är inom 5% av varandra medan din midja är 25% mindre än dina axel-höft-och bystmått.

Fortfarande osäker? Här kommer några flera drag som kännetecknar denna kroppsform:

 • Runda axlar
 • Kurvor
 • Tenderar att ha fylligare rumpa
 • Dina lår är fylliga men din höft är bredare
 • Smal, väldefinerad midja
 • Kvinnor med timglasfigur tenderar att ha en kropp som ser fylligare ut än sina jämnåriga
 • Höfterna och bysten är betydligt bredare än axlarna och midjan

Stämmer detta in på dig? Ja, då är din kroppsform timglasformad och dessa Freddyjeans nedan passar i sådana fall allra bäst för din kroppstyp!

High rise, slim fit byxor. Passar även snyggt med flared, wide-leg och bootcut byxor. Mid-rise fungerar också bra. Kan snyggt kombineras med en topp och ett par sneakers för en avslappnad look eller byt till ett par klackskor för en mer festlig look.

OBS: Undvik low-rise byxor och mom-jeans.

Kändisar timglasformade: Kim Kardashian, Eva Longoria, Marilyn Monroe, Salma Hayek

Pear shape

Om du är osäker på om din kroppsform är päronformad eller inte, kan du lätt lista ut det med hjälp av detta knep: Undersök om dina höfter är bredare än dina axlar. Päronformade tjejer tenderar att ha höfter och lår som är bredare än axlarna, midjan och bysten, vilket gör dem till de bredaste området på din kropp. Tumregeln säger att höftmåttet ska vara mer än cirka 5% större än din axel-eller bystmått.

Fortfarande osäker? Här kommer några flera drag som kännetecknar denna kroppsform:

 • Den bredaste delen av kroppen är höfter och lår
 • Tenderar att ha fylligare rumpa och lår (gäller ej för alla)
 • Smalare midja, byst och axlar jämfört med dina höfter
 • Midjan kan vara väldefinerad eftersom höfterna är framträdande

Stämmer detta in på dig? Ja, då är din kroppsform päronformad och dessa Freddyjeans nedan passar i sådana fall allra bäst för din kroppstyp!

High-eller Mid-rise byxor. Kan snyggt kombineras med en crop top och ett par sneakers för en mer avslappnad look eller en snygg lång kavaj med topp under och ett par klackskor för festligare tillfällen. Är även väldigt snyggt med en puffärmad tröja till.

OBS: Undvik low-rise och skinny/slim fit byxor. Däremot passar en curvy skinny fit eftersom dem fungerar bättre för dina höfter.

Kändisar päronformade: Shakira, Beyoncé, Jennifer Lopez

Apple shape

Om du är osäker på om din kroppsform är äppleformad eller inte, kan du lätt lista ut det med hjälp av detta knep: Undersök om dina axlar och höfter är ungefär lika breda. Äppelformade tjejer tenderar att ha väldigt liten skillnad i måtten på bröst, midja och höfter (dock tenderar höften vara lite mindre i måttet än bröstet).

Fortfarande osäker? Här kommer några flera drag som kännetecknar denna kroppsform:

 • Höft och axlar är ungefär lika breda, och midjemåttet är lika bred eller lite bredare
 • Tenderar att ha smala armar och ben
 • Odefinerad midja
 • Din byst är bredare än din höft
 • Låren och höfterna tendare att vara den minst breda delen av kroppen

Stämmer detta in på dig? Ja, då är din kroppsform äppelformad och dessa Freddyjeans nedan passar i sådana fall allra bäst för din kroppstyp!

Mid-rise skinny byxor (beror lite på din individuella form - snyggast i mörka färger). Snyggt med ett par bootcut/flare/wide-leg byxor kombinerat med en wrap-around tröja och ett par klackskor för finare tillfällen, eller bara kombinerat med ett par sneakers för en avslappnad look.

Kändisar äppelformade: Tyra Banks, Angelina Jolie, Jennifer Hudson


Notera: Varje kropp är unik och vacker precis som den är. Ta dessa riktlinjer som utgångspunkt, det är inget du behöver följa om du känner dig trygg och bra i annat som inte är skrivet som en rekommendation här.


Sex anledningar till varför WR.UP®-byxorna är så unika

Mångsidiga - För det första är freddy-byxorna väldigt mångsidiga. Ett par byxor passar till alla olika tillfällen. Dem är supersnygga att klä upp med en snygg topp till en fest eller med mysiga tröja till vardags.

Glider inte ner - Det elastiska silikonbandet gör att byxorna stannar på plats och sitter åt bekvämt i midjan. Tack vare detta slipper du tänka på att dra upp byxorna hela tiden och du blir mer självsäker med en god passform. 

Otroligt bekväma - Freddy-byxorna är dessutom otroligt bekväma att bära! WR.UP® teknologin är resultatet av omfattande forskning. Teknologin består av en kombination av materialer, sömmar och speciella silikonmembraner som hjälper till att forma din rumpa och midja och framhäver dina former på bästa sätt. Tack vare detta så är byxorna otroligt stretchiga och sköna vilket gör att du kan röra dig fritt utan begränsningar! 

Framhäver och formar på alla rätta ställen - Tack vare de speciellt designade sömmarna som nämns ovan, så kan dem tillsammans med silikonmembranet under rumpan stödja och framhäva din naturliga figur!

Den perfekta reskompisen - Du behöver inte längre kompromissa mellan stil och komfort. Freddy-byxorna har allt! Tack vare att byxorna är ultralätta och kompakta så kan de enkelt packas ner i resväskan och följa med dig oavsett vart du i världen far. 

Passar de flesta kroppsformer - Freddy-byxorna kommer i många olika midjehöjder, längder och stilar & du kan därför enkelt hitta den perfekta Freddy-byxan just för dig och din kropp! Här nedan kommer vi gå igenom exakt vilka par byxor som passar bäst med vilken figur.

Följ vår guide nedan så kommer ditt nästa byxköp bli till en succé!


Hitta rätt storlek

WR.UP®-byxor är designade för att kombinerar stil med komfort! De är designade för att ha en bekväm passform och att se snygga och trendiga ut.

WR.UP® teknologin är resultatet av en omfattande forskning. Teknologin består av en kombination av materialer, sömmar och speciella silikonmembraner som hjälper till att forma din rumpa och midja och framhäver dina former på bästa sätt. Det medför till att materialet är väldigt elastiskt och stretchigt, vilket gör att byxorna är väldigt bekväma och sköna att bära, men också lite känsligare. Om produkten är för liten, är risken då att tyget töjs för mycket och produkten kan gå sönder. Därför är det viktigt att välja rätt storlek. Vi rekommenderar att du tar på dig byxorna på samma sätt som du tar på dig strumpbyxor för att förhindra att silikonmembranerna i byxan går sönder.

Mät stussen där den är som bredast och gör det stående rak i ryggen. 7/8-modeller (ankellängd) är ungefär 10 cm kortare än hellängd.


Size guide Youtube-video från FREDDY®

Storleksguiden

Denna storleksguide gäller för Freddy® WR.UP Emana. Ligger du mellan två storlekar rekommenderar vi att du väljer en storlek mindre för att få den perfekta passformen. Vi rekommenderar att du tar på dig byxorna på samma sätt som du tar på dig strumpbyxor för att förhindra att silikonmembranerna i byxan går sönder.

Vill du se den specifika storleksguiden för de Freddy®-byxor du vill ha, kan du gå på byxorna och till höger (ovanför "lägg till i kundvagn") finns det en knapp som heter "Storleksguide". Där kan du hitta rätt guide för rätt par byxor.

Om du har några frågor är du välkommen att skriva till vår kundtjänst som står redo att hjälpa dig med ditt val. Skriv till info@shapeit.se ♥

XXS XS S M L XL

EU STRLK

30/32

32/34

34/36

36/38

38/40

40/42

UK STRLK

4

6

8

10

12

14

JEANS

24/25

25/26

27/28

29/30

31/32

33/34

BEN-LÄNGD

73 cm

73 cm

73,5 cm

74 cm

76 cm

76,5 cm


Hitta de bästa byxorna

- Just för dig

Det finns fem olika typer av kvinnliga kroppsformer: Rectangle, inverted triangle, hourglass, pear och apple. Notera att dessa fem kroppsformer beskriver din figur och har inget att göra med din vikt, med andra ord så kan du gå upp och ner i vikt och fortfarande ha samma kroppsform.

Vi kommer nu att utgå ifrån dessa kroppsformer och vägleda dig till de perfekta par Freddy-byxorna, just för dig!


Rectangle shape

Om du är osäker på om din kroppsform är rektangelformad eller inte, kan du lätt lista ut det med hjälp av detta knep: Undersök om dina axel-byst-och höftmått är ungefär lika breda, inom ca 5% av varandra. Rektangelformade tjejer tenderar att ha en atletisk ram, vilket gör att de passar bra i både sterotypiskt manliga kläder såväl som ett stort utbud av stereotypiskt feminina kläder. Midjan tendare att vara ca 25% mindre än dina axel-och bystmått, dvs. midjan tenderare att vara omkring 2,5cm - 20cm mindre än bysten.

Fortfarande osäker? Här kommer några flera drag som kännetecknar denna kroppsform:

 • Höft, midja och axlar är ungefär lika breda
 • Relativt raka armar
 • Relativt smal rumpa
 • Atletisk kroppsbyggnad och liten byst

Stämmer detta in på dig? Ja, då är din kroppsform rektangelformad och dessa Freddyjeans nedan passar i sådana fall allra bäst för din kroppstyp!

Mid-rise byxor. Kombineras supersnyggt med en buttom-down skjorta med ett par sneakers för mer avslappnad look eller med en stilren blus med ett par klackskor för festligare tillfällen.

Kändisar rektangelformade: Cameron Diaz, Anna Hathaway, Queen Latifah


Rectangle shape

Om du är osäker på om din kroppsform är rektangelformad eller inte, kan du lätt lista ut det med hjälp av detta knep: Undersök om dina axel-byst-och höftmått är ungefär lika breda, inom ca 5% av varandra. Rektangelformade tjejer tenderar att ha en atletisk ram, vilket gör att de passar bra i både sterotypiskt manliga kläder såväl som ett stort utbud av stereotypiskt feminina kläder. Midjan tendare att vara ca 25% mindre än dina axel-och bystmått, dvs. midjan tenderare att vara omkring 2,5cm - 20cm mindre än bysten.

Fortfarande osäker? Här kommer några flera drag som kännetecknar denna kroppsform:

 • Höft, midja och axlar är ungefär lika breda
 • Relativt raka armar
 • Relativt smal rumpa
 • Atletisk kroppsbyggnad och liten byst

Stämmer detta in på dig? Ja, då är din kroppsform rektangelformad och dessa Freddyjeans nedan passar i sådana fall allra bäst för din kroppstyp!

Mid-rise byxor. Kombineras supersnyggt med en buttom-down skjorta med ett par sneakers för mer avslappnad look eller med en stilren blus med ett par klackskor för festligare tillfällen.

Kändisar rektangelformade: Cameron Diaz, Anna Hathaway, Queen Latifah


Hourglass shape

Om du är osäker på om din kroppsform är timglasformad eller inte, kan du lätt lista ut det med hjälp av detta knep: Undersök om dina höfter och axlar är ungefär lika breda. Hourglassformade tjejer tenderar att ha en signifikant smallare midja. Tumregeln är att dina höfter och axlar är inom 5% av varandra medan din midja är 25% mindre än dina axel-höft-och bystmått.

Fortfarande osäker? Här kommer några flera drag som kännetecknar denna kroppsform:

 • Runda axlar
 • Kurvor
 • Tenderar att ha fylligare rumpa
 • Dina lår är fylliga men din höft är bredare
 • Smal, väldefinerad midja
 • Kvinnor med timglasfigur tenderar att ha en kropp som ser fylligare ut än sina jämnåriga
 • Höfterna och bysten är betydligt bredare än axlarna och midjan

Stämmer detta in på dig? Ja, då är din kroppsform timglasformad och dessa Freddyjeans nedan passar i sådana fall allra bäst för din kroppstyp!

High rise, slim fit byxor. Passar även snyggt med flared, wide-leg och bootcut byxor. Mid-rise fungerar också bra. Kan snyggt kombineras med en topp och ett par sneakers för en avslappnad look eller byt till ett par klackskor för en mer festlig look.

OBS: Undvik low-rise byxor och mom-jeans.

Kändisar timglasformade: Kim Kardashian, Eva Longoria, Marilyn Monroe, Salma Hayek


Pear shape

Om du är osäker på om din kroppsform är päronformad eller inte, kan du lätt lista ut det med hjälp av detta knep: Undersök om dina höfter är bredare än dina axlar. Päronformade tjejer tenderar att ha höfter och lår som är bredare än axlarna, midjan och bysten, vilket gör dem till de bredaste området på din kropp. Tumregeln säger att höftmåttet ska vara mer än cirka 5% större än din axel-eller bystmått.

Fortfarande osäker? Här kommer några flera drag som kännetecknar denna kroppsform:

 • Den bredaste delen av kroppen är höfter och lår
 • Tenderar att ha fylligare rumpa och lår (gäller ej för alla)
 • Smalare midja, byst och axlar jämfört med dina höfter
 • Midjan kan vara väldefinerad eftersom höfterna är framträdande

Stämmer detta in på dig? Ja, då är din kroppsform päronformad och dessa Freddyjeans nedan passar i sådana fall allra bäst för din kroppstyp!

High-eller Mid-rise byxor. Kan snyggt kombineras med en crop top och ett par sneakers för en mer avslappnad look eller en snygg lång kavaj med topp under och ett par klackskor för festligare tillfällen. Är även väldigt snyggt med en puffärmad tröja till.

OBS: Undvik low-rise och skinny/slim fit byxor. Däremot passar en curvy skinny fit eftersom dem fungerar bättre för dina höfter.

Kändisar päronformade: Shakira, Beyoncé, Jennifer Lopez


Apple shape

Om du är osäker på om din kroppsform är äppleformad eller inte, kan du lätt lista ut det med hjälp av detta knep: Undersök om dina axlar och höfter är ungefär lika breda. Äppelformade tjejer tenderar att ha väldigt liten skillnad i måtten på bröst, midja och höfter (dock tenderar höften vara lite mindre i måttet än bröstet).

Fortfarande osäker? Här kommer några flera drag som kännetecknar denna kroppsform:

 • Höft och axlar är ungefär lika breda, och midjemåttet är lika bred eller lite bredare
 • Tenderar att ha smala armar och ben
 • Odefinerad midja
 • Din byst är bredare än din höft
 • Låren och höfterna tendare att vara den minst breda delen av kroppen

Stämmer detta in på dig? Ja, då är din kroppsform äppelformad och dessa Freddyjeans nedan passar i sådana fall allra bäst för din kroppstyp!

Mid-rise skinny byxor (beror lite på din individuella form - snyggast i mörka färger). Snyggt med ett par bootcut/flare/wide-leg byxor kombinerat med en wrap-around tröja och ett par klackskor för finare tillfällen, eller bara kombinerat med ett par sneakers för en avslappnad look.

Kändisar äppelformade: Tyra Banks, Angelina Jolie, Jennifer Hudson


Notera: Varje kropp är unik och vacker precis som den är. Ta dessa riktlinjer som utgångspunkt, det är inget du behöver följa om du känner dig trygg och bra i annat som inte är skrivet som en rekommendation här.


Vad letar du efter?

Din varukorg